Gå til Rogalandteater.no

1814 – en western fra vidda

Category:

Manus: Yngve Sundvor i samarbeid med Statsteatret Regissør: Yngve Sundvor. Skuespillere: Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen, Gard B. Eidsvoll, Per Kjerstad og Egil Keskitalo. Grafisk design: Stig Håvard Dirdal, dTurbine.


LES MER

About

EN RYKENDE FERSK STORY FRA STATSTEATRET

1814 har hendt, og vi er mer eller mindre herrer i eget hus. Etter at danskene har styrt sjappa i århundrer står vi der trygt på ustø bein. Fra Lindesnes i sør til, – ja, der har vi det; Finnmarken, denne endeløse prærien, med all sin råskap og hedenskap. Med alle disse innfødte, ville lappene som står i veien for fremskrittet og vår nasjon. Heldigvis hadde vi en solid kontingent barske, kjekke cowboys som visste å håndtere den slags indianere.

Guvernøren er loven på dette gudløse sted. Vi traff også hans venn, Lappologen, Herr Keyser, som, når han ikke var opptatt av skallemålinger, var et meget hyggelig bekjentskap. Videre traff vi Pedersen som driver stedets saloon. Pedersen er tidligere same, men det bør ikke nevnes i hans nærvær om du har livet kjært.

Ridende inn fra venstre kom den kriminelle John. Han ble forvist av myndighetene til et liv på vidda som en del av koloniseringsprosjektet til den norske stat. John er rask med revolveren, men ganske treg rent intellektuelt.

Og så har vi Ailo. En enkel sjøsame som en dag fikk nok. Veldig nok.

«What happens on Vidda, stays on Vidda»

I samarbeid med Rogaland Teater og Beaivváš Sámi Našunálateáhter

Les anmeldelse av forestillingen her