Gå til Rogalandteater.no

#sweet

Category:

Dramatiker: Tim Primrose Regissør: Simon Lay Lysdesigner: Børe Borrevik Medvirkende: Ungdommer fra Ungdomsteatret

LES MER

About

– ADGANG PÅ EGET ANSVAR

Et av Universets store spørsmål er hvorfor jenter bruker sånn omtrent et år eller deromkring når de skal på do? Hva gjør de der inne? Og hvordan kan de uten problemer være innestengt på et lite rom med toaletter og speil i flere timer?

Ungdomsteatret kastet seg fryktløst over oppgaven og prøvde å gi et slags svar på dette spørsmålet i forestillingen #sweet. Handlingen i stykket var bokstavelig talt lagt til et litt slitt jentedo i Stavanger anno 2014, og som alle vet kan alt skje på skoledassen. Dette er rene utklekkingsanstalten for sladderhistorier, ondsinnede påfunn, vennskap og allianser. Vi åpnet dodøra på gløtt og fikk et morsomt innblikk i hva som kan oppstå på en helt ordinær skolefest og dagen etter. Vi fulgte 13 jenter og 3 gutter og deres mange utfordringer som skoleelever og alle forsøkene på å overleve i en «jungel», som de over 40 kaller sine beste år.

I #sweet fikk man oppleve en miks av situasjoner og hendelser, som gjorde dette til et vittig stykke med hjerte, humor og gjenkjennelighet i stort monn for alle som er eller har vært tenåring.

Les anmeldelse av forestillingen her