Gå til Rogalandteater.no

THE BLACK RIDER

Category:

Regissør, scenograf og kostymedesigner: Rolf Alme. Dramaturg: Nina Godtlibsen. Lysdesigner: Håkon Espeland. Repetitør og musikalsk ansvarlig: Anders Brunvær Hauge. Videodesigner: Henrik Tangen. Skuespillere: Peg Leg - the devil: Piotr Misztela. Bertram - skogvokteren: Roar Kjølv Jenssen. Anne - hans kone: Mette Arnstad. Kätchen - hans datter: Helga Guren. Willhelm - en kontorist: Hugo Mikal Skår. Robert - en ung jeger: Kristian Berg Jåtten. The Duke - hertugen: Anders Dale. Forestillingsfoto og grafisk design: Stig Håvard Dirdal, dTurbine.


LES MER

About

– EN MUSIKALSK FABEL AV TOM WAITS, ROBERT WILSON OG WILLIAM S. BURROUGHS

The Black Rider er fortellingen om Wilhelm, en ung bokholder som forelsker seg i skogvokterens datter. Men for å kunne gifte seg må han bevise sitt verd som jeger. Dessverre er Wilhelm fullstendig uerfaren med skytevåpen, og han har ikke mange sjanser for å få sin elskede. Men så får han et tilbud fra en ung mann som nettopp har ankommet skogen i en svart sportsbil – og som presenterer seg som Djevelen. Wilhelm inngår en pakt med ham om magiske kuler som alltid rammer sitt mål. Men i den dystre og kullsvarte skogen er ingenting som det ser ut til å være, og det store spørsmålet er om Djevelen virkelig eksisterer? Dersom svaret er ja, er det da helt ok å inngå en pakt med en ung mann i en svart sportsbil, som kanskje har helvete under panseret…
Forestillingen ble en mystisk reise i en mørk skog akkompagnert av Tom Waits fantastiske musikk!The Black Rider er basert på det tyske eventyret Der Freischütz, men deler visse selvbiografiske trekk fra forfatteren William S. Burroughs liv. I 1951 drepte han sin kone, da han prøvde å skyte et vannglass av hennes hode, i et forsøk på å gjenskape Wilhelm Tell-myten.
Les anmeldelse av forestillingen her