Gå til Rogalandteater.no

LILLE EYOLF

Category:

Dramatiker: Henrik Ibsen Regissør: Lisa Lie Scenograf og kostymedesigner: Marte Ekhougen Visuell konsulent: Tobias Leira Maskør: Jill Tonje Holter Medvirkende: Mattias Lech som Alfred Allmers. Marianne Holter som Rita Allmers. Helga Guren som Asta Allmers. Svein Solenes som Borgheim. Gretelill Tangen som Rottejomfruen. Ingrid Rusten som Døden. Nicholas Herrem/Emma Lola Ihle/Niclas Christoph Piel som Lille Eyolf. Plakatfoto og grafisk design: Stig Håvard Dirdal Forestillingsfoto: Ingvil Skeie Ljones

LES MER

About

– DU ER IKKE SKIKKET TIL Å STÅ ALENE

”Ånds- og talentløs gammelmannsmimring”, mente Knut Hamsun (den gang 35 år gammel) om Henrik Ibsens ”Lille Eyolf” da stykket ble utgitt i 1894. 120 år senere var ikke regissør og  Ibsenpris-nominerte Lisa Lie (34 år gammel) av samme oppfatning som Hamsun. Hun føyde seg inn i rekken av unge regissører som får vise frem sitt talent på Rogaland Teater. Hun pustet liv i Lille Eyolf og viste at Ibsen er like aktuell i dag som for 120 år siden.  Som så ofte hos Ibsen handler det om samliv, valgfrihet og undertrykt fortid som griper inn i nåtiden.

Anmeldere og publikum omfavnet forestillingen og Andreas Wiese i Dagbladet mente at «forestillingen oppleves som en billedreise gjennom drifter, drømmer og behov.»

Lille Eyolf er et av Ibsens siste skuespill og kanskje hans mest mystiske. Dette kan ha gjort stykket uglesett i sin samtid, men gjør det høyaktuelt i dagens samfunn. I Lille Eyolf kommer vi bak en polert familiefasade og blir konfrontert med spørsmålet «Er vi modige nok til å leve et liv i ærlighet?» Dette er historien om en familie som mister et barn og i kjølvannet av tragedien eser det usagte ut og eksploderer. Plutselig stilles familiemedlemmene til ansvar for sine handlinger og undertrykte ønsker.

Les anmeldelse her