Gå til Rogalandteater.no

HAMLET

Category:

Dramatiker: William Shakespeare Gjendiktet av: André Bjerke Bearbeidet av: Kjersti Horn og Torbjørn Eriksen Regissør: Kjersti Horn Scenograf-og kostymedesigner: Katja Frederiksen Komponist: Erik Hedin Lysdesigner: Haakon Espeland Maskør: Jill Tonje Holter Medvirkende: Torbjørn Eriksen som Hamlet. Anders Dale som Claudius, Kongen av Danmark, Hamlets onkel. Mette Arnstad som Dronning Gjertrud, Hamlets mor. Roar Kjølv Jenssen, Gjenferdet og den avdøde Kongen, Hamlets far. Even Stormoen som Polonius. Per Kjerstad som Laertes, Polonius sønn og Ofelias bror. Nina Ellen Ødegård som Ofelia, Polonius datter og Laertes søster. Marko Kanic som Gyldenstern, venn av Hamlet. Ole Christoffer Ertvaag som Horatio, venn av Hamlet. Ragnhild Arnestad Mønness som Rosenkrantz, venn av Hamlet. Foto/grafisk design/forestillingsfoto: Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

– ET PULSERENDE HEVNDRAMA PÅ LIV OG DØD!

Det handlet altså om det aller mest berømte stykket av tidenes mest spilte dramatiker på Hovedscenen høsten 2014. Og vi var vitne til en aldri så liten Hamlet feber i Stavanger. Regissør Kjersti Horn valgte å sette opp Hamlet i fullversjon og lot hele stykkets handling utspille seg. Det førte til stående ovasjoner fra både publikum og anmeldere etter premieren 30. august.

Kristin Aalen i Stavanger Aftenblad startet sin anmeldelse på følgende måte: «Det er sjelden at et teaterstykke varer i nesten fire timer og likevel har man ikke lyst til at det skal slutte. Regissør Kjersti Horn, hovedrolleinnehaver Torbjørn Eriksen og ensemblet for øvrig har skapt en storslått og medrivende forestilling av Shakespeares mest berømte tragedie». Hun kvitterte med en sekser på terningen og avsluttet med følgende oppfordring: «Løp av sted, folkens, og la dere gripe av årets største teaterbegivenhet».

Det var mange som var med da Rogaland Teater feiret den dramatiske tungvekteren Shakespeares 450 års jubileum. Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og vi hyllet ham med  Hamlet anno 2014 i regi av Kjersti Horn. Av alle William Shakespeares mesterverk, er historien om den danske prinsen det mest berømte. Hamlet har vist seg å ha evig liv på teaterscener verden over, og høsten 2014 fikk publikum i Stavanger oppleve Hamlet med Torbjørn Eriksen i hovedrollen på Hovedscenen. En rolle han fikk Heddapris for beste mannlige skuespiller. Hamlet fikk prisen for beste forestilling under Heddaprisutdelingen våren 2015.

Forestillingen startet kl 19:00 på hverdager og kl 17:30 på lørdager. Dette skyldtes at hele Hamlet teksten ble spilt. Dette er unikt i teatersammenheng!

Les anmeldelse av forestillingen her