Gå til Rogalandteater.no

Panikk i kulissene

Category:

Dramatiker: Michael Frayn. Regissør og oversetter: Carl Jørgen Kiönig. Scenograf og kostymedesigner: Milja Salovaara. Komponist: Åsmund Feidje. Lysdesigner: Torill Lund. Maskør: Jill Tonje Holter. Medvirkende: Nina Ellen Ødegård, Øystein Martinsen, Ingrid Rusten, Lars F. Johannessen, Helga Guren, Svein Solenes, Anders Dale, Penda Faal og Ole Christoffer Ertvaag. Forestillingsfoto og grafisk design: Stig Håvard Dirdal, dTurbine.

LES MER

About

– BRITISK HUMOR PÅ SITT BESTE

En annenrangs teatergruppe øver inn en ny forestilling. Det er generalprøve og alt som kan gå galt, går galt. Men det er bare begynnelsen. For etter en helsvart generalprøve med skuespillere som ikke kan teksten, som snubler i rekvisittene, bommer på dører, samt en regissør som holder på å gå fra konseptene går det fra vondt til verre…

Den britiske dramatikeren Michael Frayn har gått bak scenen og komponert en teatral forviklingscocktail med stykket «Panikk i kulissene». Her møtte vi paniske skikkelser og deres hysteriske rollefigurer. Her var halvgode skuespillere, sjalu kjærester, gravide inspisienter, alkoholiserte pensjonister og arbeidsomme altmuligmenn i en frodig teaterlek.

Dette er en av de mest vellykkede komediene i nyere tid hvor vi fikk lov til å følge de turbulente forviklingene både foran og bak scenen.

Både publikum og anmeldere var i fyr og flamme etter premieren av Panikk i kulissene. SA trillet en femmer på terningen og RA kvitterte med en sekser. NRK Rogaland startet sin anmeldelse på følgende måte: «I den elleville teaterleken settes både skuespillernes fysikk og publikums lattermuskler på harde prøver».

Les anmeldelse her